Jentungen begynner i speidergruppen

Å gruglede er kanskje ikke et ord som er godkjent av Norsk Språkråd enda. Det ble brukt av Karsten i den norske sukssessfilmen ”Karsten og Petra blir bestevenner”. Jeg har blitt svært glad i uttrykket etter at jeg så filmen med min datter. Det beskriver perfekt den følelsen man får når jenten finner nettsiden http://www.lonespeidergruppe.org og sier ”Mamma! Dette vil jeg være med på!”.

Bare for å gjøre det helt klart, jeg elsker friluftsliv. Problemet er at med en full jobb og andre barn i huset, så blir det fort litt krevende å skulle følge opp enda en etter skole aktivitet. Også må jeg innrømme at edderkoppen på nettsiden ikke akkurat mannet til begeistring snarere tvert i mot.

Fick klar beskjed

Så er det jo slik, at av barn får man høre det. Jeg fikk klar beskjed om at jeg alltid hadde sagt at dyr og insekter, ja til og med edderkopper, hadde sin funksjon. I tillegg hadde jeg vist kommet med et gullkorn om at turer i skog og mark var både sunt og morsomt. Dermed gikk jeg tom for motargumenter før jeg fikk startet. Min datter er nå blitt med i Lone Speiderne med turer i skog og mark, undersøkelser av alt som kryper og går og da inkludert edderkopper.
Så jeg grugleder meg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>