Er det fremdeles behov for fotballstadioner?

Ja, jeg er fullstendig klar over at dette er en brannfakkel. For mange fotballsupportere er det å kunne ha en hjemmestadion helt essensielt for selve opplevelsen. Se bare på kampen som VIF supportere kjemper for å få en egen VIF stadion; vifstadion.no/. Sett utenifra så er dette vanskelig å forstå. Det er flere utmerkede stadioner i byen. Hvis det kun er snakk om praktiske grunner, altså å sikre at man får inn nok trening og lignende, så er det også mange muligheter her. Man må ikke ha fotball lagets navn i store bokstaver over inngangen for å kunne trene der. Selvsagt så er VIF et fotball lag på toppnivå og det er jo forståelig at man har andre behov da.

 

Det største behovet, slik jeg forstår det, i forhold til å ha en egen fotballstadion er at man trenger sponsorer. Sponsorene vil ”vise seg frem” og her kan det bli konflikter hvis man deler bane med andre lag. På den annen side, det er helt klart at de fleste supportere i dag ser kampene på tv. Tribunene er stort sett halvtomme og dette ser ikke ut til å endre seg med det første. Så kanskje man heller skal fokusere på andre typer sponsorinntekter?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>